30 oktober 2009

Trevlig Helg!

Vill önska er alla en fin allahelgonahelg!



kram
nina

22 oktober 2009

Lite till mig - lite om mig

Hej alla goa!
Hade ju som sagt ett presentkort över och passade då på att förnya min garderob lite. Det kan ju behövas ibland.
People hade dessa två söta som passade perfekt till mig. Härliga mönster och detaljer tycker jag. Presentkortet räckte till den ena och det var ju bra :D
Den första här bar jag med en vit blus knäppt upp till halsen.


Det andra plagget som föll mig i smaken, är lite längre så man kan ha den både till tights och byxor. Paisleymönstrad som jag älskar. Lös och go och ledig i formen. Ett riktigt mysplagg.


Ett fint halsband med änglar, hjärtan och kors, hittade jag på Gina Tricot när vi var där med tjejerna. Är lite svag för razzel :D


Så var det nya "Vintage Stories" Kapp-Ahls klädserie som kom i måndags.
Vi tog en tur till Nässjö, för jag hade förälskat mig i den lilla söta väskan och ville åka och se den. Vilka fina kläder och accessoarer! Från liten till stor. Hade gärna köpt spets-sjalen men tyckte den var lite dyr. I alla fall blev en väska min och ett par höga strumpor med spets och rosett. Väskan är så fin, som ett litet smycke.





Utmaningen

Tack goa vännen!
Fick denna av goa Lily för ett tag sedan, och har inte fått den gjord för jag tycker det ibland är svårt att skriva om mig själv.
Sorry Lily att det dröjt, men bättre sent än aldrig, eller hur!
Tio sanningar om mig.
1. Har alltid tyckt om att titta på vackra hus, oj vad många fina ställen det finns!
2. Älskar vackra trädgårdar och njuter av att promenera omkring och titta på allt vackert som växer. Gärna med kameran som sällskap.
3. Inredning, pyssel och handarbete har jag alltid tyckt om fast knep och knåpet går i vågor.
4. Njuter av inredningstidningar/böcker/bloggar! Sparar gärna och för många tidningar :D
5. Tycker om att lära mig nya saker, går gärna distanskurser på högskolan. Har senaste åren läst Organisation och Ledarskap, Marknadsföring och Svensk Formgivning under 1900-talet, 1 och 2. Häromveckan anmälde jag mig till en kurs i Photoshop men den blev inte av, för få anmälda. Kanske hoppar jag på en Homestyling/dekorationskurs istället.
6. Har pluggat ekonomi på högskolan, administrativ ADB på eftergymnasial utb. Microsoftcertifierad nätverkstekniker för 10 år sedan, tyvärr inte hållbart nu eftersom jag inte varit uppdaterad under tiden, ej heller arbetat med det.
7. Älskar musik, humöret bestämmer vad jag lyssnar på.
8. Tycker om att umgås med vänner och avnjuta en lite god mat och dryck.
9. Ensamstående trebarnsmorsa varannan vecka, bortskämd hustru varannan vecka :)
10. Familjen är mitt allt och jag trivs bäst när alla är samlade, men kan också trivas med mitt eget sällskap, vilket jag är så van vid eftersom jag alltid varit ensam så mycket.

Jaa det var tio sanningar om mig.
Sänder den inte vidare utan den som vill anta utmaningen gör det!

Ha det gott!
Kram
nina

18 oktober 2009

Hjärtan, mys, skaparglädje och angeläget

Hej alla goa och tack för alla fina kommentarer om den omklädda stolen :D
Hoppas helgen varit fin!
I fredags var jag på en jättetrevlig tjejmiddag, vi har så kul när vi ses!
Igår var vi på Erikshjälpen som hade julförsäljning. Oj, oj vad grejer! Köpte en del, bl a en gammal fin kälke, en fin lykta och lite grejer som jag ska pyssla med framöver.

Idag har vi haft en fin dag och varit i skogen med medhavd fikakorg. Det är så härligt, varför tar man sig inte tid till det lite oftare? Ser ni hjärtat i stenen som naturen format så fint? Vi har plockat trattisar, mossa och blåbärsris. Fikat bestod av kaffe, varm choklad och hembakta bullar som intogs vi en porlande bäck. Underbart!



En eftermiddag tidigare i veckan så hade äldsta dottern och hennes kompis önskemål om att åka till Vetlanda. Vi följde med dem och där i en butik fann jag inspiration till en väggdekoration. Det var jättekul att göra den och jag hade överblivet tyg från stolen så då kom det till nytta också. Ska göra flera med olika buskap på. Eventuellt kommer jag ha en utlottning av dessa sedan, håll utkik om ni är intresserade.
I en butik här i stan hittade jag denna krackelerade krukan med vackert motiv i blått. Oljelamporna fanns på Netto i rött och brunt också.


Har tillverkat en enkel hängare av en väderbiten brädbit och smidesspikar, för penselupphängning i källartrappen. Enkelt och praktiskt.


Hur gör ni som bränner mycket värmeljus den här årstiden?
Lämnar ni aluminiumformarna till återvinning?
Jag har en en sån gammal emaljvägghållare för såpa som jag brukar slänga mina förbrukade värmeljushållare, kapsyler och annat småskrot i. När den är full samlar jag det i en plastpåse och vi lämnar det sedan till återvinningsstationen tillsammans med annat skräp som inte går i hushållssoporna.
Vi alla kan tillsammans göra en insats för miljön.
Bloggaren SoF har ett inlägg med fakta angående aluminiumåtervinning och det känns angeläget att alla tar del av detta. Därför vill jag uppmana alla att gå in till henne och läsa detta!

Ha en skön ny vecka!
kram
nina

14 oktober 2009

Förvandlingen

Hej!
Njuter en stund av tända ljus och väntar på att huset ska vakna. Är ni morgontrötta den här tiden? Jag är det, vill sova mer.
För ett tag sedan köpte vi ett litet skrivbord och en stol som krävde ganska mycket arbete för att få i ordning.
Har tidigare skrivit om omklädseln och min häftpistol som inte ville fungera. Efter att ha krökt ett antal nubb bestämde jag mig för att testa en mindre häftapparat som fanns i bygghandeln. Den kostade 249 plus häftorna 75, alltså nästan hälften av vad den andra jag tittat på kostade.
Jag var vid butiken lite efter 7 måndagmorgon :D (mest för att jag skjutsat sonen till tåget).
När jag kom hem och skulle slutföra mitt projekt, funkade inte denna pistol heller! Men va?
Vad är detta tänkte jag. Satt och tittade lite på apparaten och upptäckte att jag laddat den helt fel!!!
Behöver jag säga att jag nu har två väl fungerande häftapparater :D
Konstigt är att han som hjälpte mig i butiken förra veckan såg inte detta heller, han trode det var fjädern som var paj.



Är så glad och stolt över mitt arbete. Men jag ska inte ta åt mig äran själv, maken har skrapat och målat men jag har gått över med sandpapper. Sitsen hjälptes vi åt med.
Redo för lite förebilder?



Möblerna är grundade med vit färg, därefter 1 lager svart färg och sedan 2 lager av den ljusaste grå.
Linnetyg och band köpte vi på Textilhuset i Nässjö.
Bordet är inte färdigmålat ännu så det kommer bilder sedan när det blir klart.
Ha en fin dag!
kram
nina

07 oktober 2009

Lite köksdetaljer

Hej!
Ibland vill man ha till lite förändring och bra förvaring. Har tänkt på något för flaskor och kryddor bredvid spisen.
Så plötsligt kom en idé.
Hade sedan tidigare två vägghållare i zink för uteplantor.
Tog den ena och satte på en bild. Utav ståltråd böjde jag till en liten s-krok och hängde dit ett kors som jag köpte på Betty's i helgen.
I botten lade jag en bit tårtpapper och lite hushållspapper.
Tröttnar jag på att ha kryddburkarna där kan jag ställa ett ljus där, eller så åker den ut igen och får hålla upp någon vårblomma :D fast den funkar säkert på toaletten för flaskor och burkar.
Sedan kom jag på att jag hade en gammal trälåda som kunde fungera för flaskorna.




Den gamla trälådan har haft olika användningsområden, men just nu hade jag inget i den.
Den stod tom och det är väl dumt, nu blev den perfekt förvaring för olja/vinägerflaskorna.


Det går sakta men säkert fram med renoveringen av möblerna vi köpte för ett tag sedan. Hittade tyg och band på Textilhuset i Nässjö. Stolen är så gott som klar, men igårkväll när jag höll på med framstycket slutade helt plötsligt häftpistolen att fungera!!! Var och tittade på en ny idag men den kostade nästan 600 kronor! Mer än möblerna, hihi. Det tyckte jag var häftigt så jag ska testa att slå i nubb istället. Det är ju så lite kvar.
Ha det gott!
Kram
nina