27 januari 2009

Awards, blommor och M som i mamma

Varmt TACK till Er alla: familj, vänner och bloggvänner för grattishälsningar på min födelsedag.
Tack också till "Lily of the Valley" och "Liljor och Tulpaner" för fina utmärkelser som värmt en frusen själ i vintermörkret.

Från Lily of the Valley



Regler:
1. Den nominerade får lägga upp bilden på hans/hennes blogg.
2. Länka till personen du fick den ifrån.
3. Nominera minst 7 st andra.
4. Länka till dem i inlägget.
5. Lämna ett meddelande på den nominerades blogg.
Fått av Liljor och Tulpaner



Denna vill jag (enligt reglerna) ge till följande 7 bloggar:

Inspiration i Vitt

Lottens vita och gröna

Agnes Shabby Chic

Hjärtan på tråd

Lallis Liv och Leverne

Tant Theas lilla torp

Vita Ljuva Tankar

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nedan blommor jag fått och en tavla som yngsta dottern gjort till mig, M som i Mamma. Klickar ni upp bilden kan ni se alla smågrejer hon lyckats skramla ihop, jättefint! Bra pysseltips. Hon bad mig skriva ut ett stort M, men hon sa inte vad hon skulle ha det till :D


Kram & Solstrålar
nina

24 januari 2009

Tulpaner och spegel

När jag kom hem från jobbet i fredags stod en bukett med 30 vita tulpaner och väntade på mig! En födelsedagsbukett i förskott från min käre man och barnen. Fick också födelsedagsmiddagen i förskott eftersom det är lite svårt att ha hela familjen samlad på rätta dagen. En riktigt mysig fredagkväll med andra ord. Bilden är tagen igårkväll när tulpanerna slagit ut lite grann. Jag njuter verkligen av dessa skönheter. Jag njuter också av dessa kakformar som lilla pysselgumman i familjen pysslat ihop. En varsin till mamma och pappa i julklapp.


Kronan kommer från butiken som ska slå igen, det gör också spegeln nedan.

Tycker den är skön som den är men den ska vitmålas. Har inte tänkt ut var den ska vara ännu, så kan det ju vara när man shoppar oplanerat, någon som känner igen sig? På något sätt fixar man alltid plats för det man tycker om.

Jag har fått fina utmärkelser också, tusen tack för dem! Dessa ska delas ut och jag ska tänka till hur. Kram till Er!

Må så gott!
Kram & Solstrålar
nina

21 januari 2009

Lite nytt till hemmet

Denna låda köpte jag igår i en butik som ska stänga och har utförsäljning. Visst är det kul att göra fynd, men i detta fall mycket, mycket tråkigt att butiken upphör.



Lite gott blandat blev det, tänker lite på husvagnsinredningen också, kroken och emaljmuggarna ska ut i den, kanske också handduken med spetskant. Emaljsiffran, nr 5 är vårt husnummer. I lådan ligger ett kalligrafiset som jag fått i present en gång av goda vänner. En primula får avsluta bildparaden. Lite mer från den sköna butiken får ni se vid ett annat tillfälle.
Må så gott!
Kram och solstrålar!
nina

17 januari 2009

Januari-vintermånad, och utmärkelse

Det är kallt, tycker jag, men det är ju faktiskt vinter! Vi har idag ca 6- här på småländska höglandet men vännerna i norr har upp emot 30- !!! Snacka om kyla!
Snön då? Ja den smälte bort snabbt, vädret vill liksom inte bestämma sig om det skall vara + eller - men jag lyckades få ett par vinterbilder, de är från Luciadagen. Utanför köksfönstret såg det ut så här då.

Någon vecka senare var himmelen så här vacker och all snö borta.

Nu är det bara lite frost. När jag var liten tyckte jag alltid att januari var en jättelång månad, det har sin förklaring i att jag fyller år i slutet på månaden. Vad jag också minns är att det alltid var massor av snö.
Lite blandade bilder följer nedan.


Glashuset ser ut så här. Dags att byta inredning.


Krukan är ett fynd för ett par tior från loppisen jag brukar besöka.

Det blev en salig blandning bilder, men jag tycker att det är så roligt
att fota detaljer och hoppas att ni tycker om dem också.
Jag vill också tacka Monika "Tant Theas lilla torp" för den underbara utmärkelsen jag fått av henne! Hjärtebloggare, oj, vad härligt! Tack hjärtat!

Ha det gott alla!

Kram och solstrålar!
nina

11 januari 2009

Hemmet är...

...där hjärtat är! La maison est où le coeur est.
Tyckte det var lite kul med väggord och de kan man lätt skriva ut ifrån datorn. Jag har nålat fast texten på en vit tygtavla. Prylarna far runt mellan rummen på nedervåningen, det är roligt att variera sig lite. Den större ljusstaken är en vinst från Baazar. En underbar butik där jag bara njuter varenda gång jag besöker den. De säljer gamla och nya möbler från Kina och massor av andra sköna inredningsartiklar.


Har lagt fram mina "fuskpärlisar" och rosorna i glaskupan är också fusk. Vackert ändå.
Mot denna vägg stod tidigare Billy-bokhyllor. Lite före jul skiftade vi plats och tycker det blev mycket bättre. Framför hyllorna hänger fransgardiner för att lugna ner det röriga i bokhyllan. Här ska fyllas på med fler hyllor i vitt, cd-hyllan i björk blev över sedan tidigare.


En shabby Emma, ett loppisfynd som jag tycker mycket om.
Hyllan är också från loppis och ommålad av mig. Den hängde tidigare på andra sidan fönstret.

Soffan ställde vi lite på tvären istället för mitt för fönstret.
En helg går så fort, nu väntar en ny skön vecka!
Kram & solstrålar!
nina

07 januari 2009

Sovrum igen - nytt uttryck

Nu är kuddarna som jag skrev om i förra inlägget klara och på plats. De ger klart bättre rättvisa åt vägg, lampor och säng. Tyget köpte jag på Jysk i somras. På sängen ligger en handvävd gardinlängd i ull som jag tycker väldigt mycket om.


När vi köpte sängen för några år sedan var ett krav att det skulle vara en massiv träsäng. Om den någonsin kommer att bli vit vet jag inte. Idag finns inga planer på det i alla fall, men vem vet?

Tycker om att testa olika material och strukturer mot varandra och har en liten galen idé i skallen med hönsnät och lakansväv ;) Ska testa den tror jag.
Har ni fått bort julen? Jag har lite kvar att plocka med. Ledigheten är slut men nu kommer helgen igen, då blir det lite lättare när man får dagsljuset.
Trevlig Helg!
kram & solstrålar!
nina

05 januari 2009

Sovrum - råspontsvägg

Idag har vi ca 15- och solsken. En vacker Trettondagsafton och fortfarande ledig från jobbet ett par dagar till.
Nu är väggen i sovrummet så gott som klar och jag njuter verkligen av den. Råspont är vackert. Loppislamporna är vitmålade och upphängda. Tyget till nya kuddarna är klippt men symaskinen har inte kommit fram än, de kuddarna som syns på bild är egentligen till soffan i vardagsrummet, vår- och sommarkuddar.
Utmaningen nu är att hitta något fint att hänga på väggen, har inte bestämt mig för om jag vill ha en hylla. Det kan vara snyggt, men vad ställer man på den? Eller bara en tavla? Det är inte det lättaste att hitta rätt motiv. Kransar av grönt? Eller inget alls? Kräsen?




Sängen, klädskåpet och gardinerna kommer från Ikea. Som syns på bilden längst upp, består fönstret av tre rutor. Klänningen är från jag var i tonåren, den har sedan dess alltid hängt på sovrumsväggen. Tunn 70-talsklänning med virkade detaljer.


Ett runt bord som jag köpte på 80-talet, gjorde i ordning och målade vitt. På 90-talet ville jag ha det träfärgat men kom aldrig längre än så här. I taket en änglaplafond. Väggar och tak skall få ett lyft och golvet skulle jag väldigt gärna vilja måla vitt. Av de förra husägarna köpte vi detta stora skåp med vackra detaljer. Någon gång ska det målas, det har jag tänkt i flera år :)
~~~~~~~~~~~
Jag vill tacka Frida Spetsar och Volanger för den fina utmärkelsen jag fått, som alltid blir jag jätteglad ska du veta, men eftersom jag redan fått den en gång tidigare så lägger jag inte ut den igen.
Trevlig trettondagsafton!
kram och solstrålar!
nina